Fashion

Levi’s – en sand trendsætter

0 Kommentarer 25 marts 2011

Levi’s – en sand trendsætter

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Levi’s er den helt store pioner inden for jeans og denim. Helt tilbage i 1870’erne producerede Levi Strauss slidstærke bukser til de mange arbejdere, der havde brug for solidt og slidstærkt tøj. I 1920’erne begyndte virksomheden at producere jeans med en mere moderne pasform, men først i 1950’erne og -60’erne blev Levi’s jeans for alvor populære blandt de modebevidste unge.

Efterhånden fik andre virksomheder også øjnene op for at producere jeans og Levi’s fik konkurrence. Men brandet Levi’s har klaret sig godt trods stærk konkurrence. Ikke kun fordi de har et stærkt brand og en anerkendt forretning, men fordi de laver jeans af allerbedste kvalitet. Brandets rolle som pioner vil de gerne holde fast i, og det er vigtigt for dem hele tiden at være innovative og nyskabende.

Gennem årene har Levi’s haft stort fokus på reklame, og mange Levi’s reklamer er blevet lige så populære som de kendte jeans. Et gennemgående tema i de mange reklamer er ’ung lækker fyr og ung lækker pige’, og selvom de snart har gennemtravet det tema, så må man indrømme, at det virker. Reklamerne er blevet et varemærke, og Levi’s har i den grad formået at lægge en reklamestil, som forbrugerne husker og kan genkende.

Flere store stjerner har i øvrigt medvirket i Levi’s reklamefilm, blandt andet Jennifer Love Hewitt og Brad Pitt, der i 1991 var hot guy i en Levi’s reklame.

Desuden kan man også se en forandring i reklamerne gennem årene. I 70’erne var reklamerne ret uskyldige, blandt andet med figurer i modellervoks. I 80’erne og 90’erne var de frække og lidt provokerende, og flere reklamer blev i denne periode stoppet, fordi de var lidt for provokerende.

Levi’s primære fokus er jeans, men de har også succes med at producere andre tøjvarer. Forår/sommerkollektionen 2011 indeholder på pigernes side søde sommerkjoler og feminine strikbluser og skjorter, og på drengesiden er der mange fede skjorter at finde. Derudover findes der på begge sider mange forskellige denim styles, der enten er påført et feminint touch eller et råt udtryk.

At Levi’s gang på gang er med blandt de helt store vidner om, at de er og bliver en trendsætter inden for mode – og især jeans- og denimmode. De har store kollektioner til både herre, damer og børn, og de forstår at udvikle jeans, der hele tiden følger forbrugernes ønsker og behov.

Del din mening

Skriv en kommentar