Fashion

Tiger of Sweden – skandinavisk design

0 Kommentarer 18 marts 2011

Tiger of Sweden – skandinavisk design

Tiger of Swedens historie starter helt tilbage i 1903, hvor to svenske kompagnoner specialiserede sig i at producere skræddersyede jakkesæt af højeste kvalitet. I 1905 sprang den ene kompagnon fra, og den anden – Marcus Schwartzman – begyndte i stedet at producere ready-to-wear jakkesæt. Det var en helt ny ting på den tid, og det var en stor succes. I 1929 åbnede Schwartzman en fabrik, der beskæftigede hele 1000 mennesker.

Gennem årene har Tiger of Sweden været gennem mange svære tider. Under Anden Verdenskrig måtte virksomheden omorganisere og producere tøj til de svenske styrker, og i midten af 60’erne købte staten virksomheden som en hjælpende hånd til den kriseramte svenske tekstilbranche. Tiger of Sweden formåede dog gennem alle disse perioder at holde fokus på at producere kvalitetstøj.

I 1992 fik en gruppe unge mennesker i virksomheden en idé til en ny kollektion. En udvikling, der er blevet til det brand, vi kender i dag, der producerer modetøj til både mænd og kvinder. Siden 2003 har Tiger of Sweden i øvrigt været 100% ejet af det danske IC Companys og er et af de mærker hos IC Companys med størst omsætning.

Virksomheden producerer ikke længere kun jakkesæt. Kollektionerne indeholder både jeans, jakker, bluser, striktrøjer og kjoler samt en masse accessories som tasker, briller, sko og tørklæder. Tiger of Sweden er stadig kendt for deres tøj af høj kvalitet og godt skrædderarbejde, og kollektionerne indeholder altid et bredt udvalg af jeans, der er meget populære. Faktisk inddeles kollektioner i men, women og jeans – det siger lidt om, hvor meget fokus der er på de populære jeans.

Stilen hos Tiger of Sweden er meget skandinavisk i form af sin enkelhed. Tøjet er klassisk med rene linier og moderne, enkle snit. De producerer stadig deres klassiske jakkesæt, men har blandt andet også tilført kollektionerne nogle striktrøjer og jakker i en mere casual stil. Det bliver til en gennemført og succesfuld kollektion, der kan tilbyde lidt af hvert.

De senere år har Tiger of Sweden tøj fået stor international anerkendelse og har dermed fået mulighed for at åbne butikker i Canada og Tyskland. Om fremtiden byder på endnu mere international succes må tiden vise…

Del din mening

Skriv en kommentar